Despre noi

Spectrum Construct SRL este unicul importator din Europa al palplanselor sintetice
(palplanse PVC si palplanse material compozit) fabricate de “Everlast Synthetic Products LLC” din SUA.

De asemenea, Spectrum Construct SRL este reprezentantul firmei “S.iA, Pietrucha Sp.z o.o” (Polonia)
in Romania si Republica Moldova.

Aparute la sfarsitul anilor ’70 ca o alternativa la folosirea otelului, palplansele sintetice s-au impus in scurt timp ca o solutie de baza datorita calitatilor lor. In Romania, Spectrum Construct a introdus si implementat cu succes folosirea acestor palplanse in lucrarile hidrotehnice. Aceasta se intampla in 2008, iar de atunci, pe baza experientei deja dobandite, putem afirma ca in multe din lucrarile hidrotehnice si de imbunatatiri funciare folosirea palplanselor sintetice este o alternativa viabila la solutiile “clasice”.

Proprietatile chimice ale pvc-ului si materialuli compozit le fac stabile la agresiunea factorilor de mediu. In plus greutatea specifica mica (de aprox 5,5 ori mai usoare decat metalul) duce la o manipulare usoara, lipsita de riscuri, o greutate de transport mult mai mica pe unitatea de volum lucrare, folosirea unei forte de munca reduse , accesibilitate sporita la locul de montaj.

Din datele expuse mai sus si din experienta lucrarilor executate pana in prezent, costurile unui metru liniar de perete montat folosind palplanse sintetice este cu pana la 15÷25% mai mic decat al palplanselor din otel.

Deoarece factorul economic este acela care dicteaza solutia optata de catre constructori si beneficiari, politica firmei Spectrum Construct este de a lua in considerare pretul lucrarii de la finalul acesteia, asa zisul pret “la cheie” care implica pe langa costurile de achizitie si montaj si costul de exploatare pe durata de viata a produselor.

Contactati-ne astazi pentru a gasi un profil de culoare adecvata pentru digul sau terasamentul de care aveti nevoie!
Cateva motive ecologice de a utiliza palplansele PVC: