Compania

Spectrum Construct SRL este unicul importator din Europa al palplanșelor sintetice (palplanșe PVC și palplanse material compozit) fabricate de “Everlast Synthetic Products LLC” din SUA.Text1_Sigla ESP

Text1_Sigla Pietrucha2De asemenea, Spectrum Construct SRL este reprezentantul firmei “S.iA, Pietrucha Sp.z o.o” (Polonia) în România și Republica Moldova.

Apărute la sfârșitul anilor ’70 ca o alternativă la folosirea oțelului, palplanșele sintetice s-au impus în scurt timp ca o soluție de bază datorită calităților lor. În România, Spectrum Construct a introdus și implementat cu succes folosirea acestor palplanșe în lucrările hidrotehnice. Aceasta se întampla în 2008, iar de atunci, pe baza experienței deja dobândite, putem afirma că în multe din lucrările hidrotehnice și de îmbunătățiri funciare folosirea palplanșelor sintetice este o alternativă viabilă la soluțiile “clasice”.

Proprietățile chimice ale PVC-ului și materialul compozit le fac stabile la agresiunea factorilor de mediu. În plus greutatea specifică mică (de aproximativ 5,5 ori mai ușoare decât metalul) duce la o manipulare ușoară, lipsită de riscuri, o greutate de transport mult mai mică pe unitate de volum lucrare, folosirea unei forțe de muncă reduse , accesibilitate sporită la locul de montaj.

Din datele expuse mai sus și din experiența lucrărilor executate până în prezent, costurile unui metru liniar de perete montat folosind palplanșe sintetice este cu până la 15÷25% mai mic decât al palplanșelor din oțel.

Deoarece factorul economic este acela care dictează soluția optată de către constructori și beneficiari, politica firmei Spectrum Construct este de a lua în considerare prețul lucrării de la finalul acesteia, asa zisul preț “la cheie” care implică pe lângă costurile de achiziție și montaj, și costul de exploatare pe durata de viață a produselor.

Contactați-ne astăzi pentru a găsi un profil de culoare adecvată pentru digul sau terasamentul de care aveți nevoie!
Câteva motive ecologice de a utiliza palplanșele PVC: